Podizanje svijesti o važnosti kvalitetne skrbi za osobe sa Down sindromom

Ove godine je Udruga za Down sindrom Dubrovačko - neretvanske županije organizirala niz predavanja na temu edukacije roditelja, inkluzije i kvalitetne zdravstvene skrbi za djecu i osobe s Down sindromom.


"Poslali smo učiteljicu jednog člana naše udruge na edukaciju u Zagreb početkom mjeseca koju je organizirala HZDS i Udruga za DS Zagreb i ona je ovoga tjedna prenijela dalje to znanje roditeljima, zainteresiranim uciteljima i asistentima. Dobili smo informacije o različitim metodama učenja matematike koji mogu pomoći našoj djeci u savladavanju gradiva."

Gošće predavači na današnjoj edukaciji u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik bili su soc.pedagog Ivana Klarić Ivančić, vlasnica kabineta Baseline s kojom naša udruga ima dugogodišnju suradnju u provođenju rehabilitacije i habilitacije djece iz udruge te bacc.med.tehn., patronažna sestra Marija Magdalena Jarak.
Za kraj smo poručili prisutnima izjavu Dinke Vuković, predsjednice Hrvatske zajednice za Down sindrom:
„Granice su puno puta u nama, a ne u njima“ Dinka Vuković, predsjednica HZDS-a.

Udruga je svim školama i vrtićima naše županije, a kojima smo poklonili slikovnice Moja prijateljica ima Down sindrom, poslala materijale za oglasne ploče i radionice s djecom povodom obilježavanja današnjeg dana. Ovim putem zahvaljujemo onim školama i vrtićima koje su se odazvae ovoj svjetskoj inicijativi i poslale nam slike djece i šarenih čarapa.

Djeca i roditelji udruge zahvaljuju Vam na suradnji i podršci.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr