Zagrebački oralni kirurzi na usluzi Dubrovčanima

Dom zdravlja Dubrovnik, u nedostatku domaćih, osigurao da zagrebački oralni kirurzi budu na usluzi Dubrovčanima; "Oprema je na svjetskoj razini, u smjeni obradimo dvadesetak pacijenata"


Nakon odlaska svog jedinog specijalista oralne kirurgije u privatne vode, Dom zdravlja Dubrovnik preuzeo je inicijativu i zadržao usluge ove grane dentalne medicine zahvaljujući suradnji sa Stomatološkom poliklinikom Zagreb. Svaki drugi tjedan, petkom i subotom, u Dubrovnik dolazi netko od deset vrsnih zagrebačkih oralnih kirurga.

"Kad je naš zaposlenik, moj zamjenik u Domu zdravlja i prijatelj Olaf John odlučio otići u privatnu praksu, postojala je opasnost da ostanemo bez oralnog kirurga u javno zdravstvenom sustavu. Mreža javno zdravstvene službe predviđa samo jednog oralnog kirurga u čitavoj županiji i to je postignuće pok. Stjepa Raguža, nekadašnjeg ravnatelja, čiji su argumenti o specifičnosti naše županije uvaženi u Ministarstvu zdravstva. Inače, prema propisima, jedan oralni kirurg je predviđen na 250 tisuća stanovnika, a naša županija ih je tada imala oko 120 tisuća" – kaže Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

(Izvor) Pročitajte članak u cjelosti na: Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr!